Boerderij StadsZicht

Hasselterdijk 43a, Zwolle

30 verschillende gewassen

0.5 hectare grond

Met Liefde

De Warmoezerij 

1) groentekwekerij - tuinbouw 

2) biologisch . gezond . lokaal

Odoo text and image block

"Voor wie het wel een biet kan schelen!"

Odoo - Sample 2 for three columns

"Warmoes Royaal"

€ 16 p/week

(3 à 4 personen)
  .
Oogstperiode: 24 weken
Half mei t/m eind oktober

"Warmoesje"

€ 10 p/week

(1 à 2 personen).
.
Oogstperiode: 24 weken
Half mei t/m eind oktober

Over De Warmoezerij

De Warmoezerij is een initiatief van Madeleen van Gruting en Boer Pelleboer. Het begrip warmoezerij komt uit de middeleeuwen, het was een locatie aan de rand van de stad waar groenten werden verbouwd en verkocht. De Warmoezerij is gevestigd aan de rand van Stadshagen in Zwolle. Het is een plek waar groenten op biologische wijze worden geteeld en waar mensen deze producten kunnen proeven en kopen. Er worden zo'n 30 verschillende gewassen verbouwd op 0,5 hectare grond. De groenten worden wekelijks aangeboden in pakketten, wat inhoudt dat wij u voor een vast bedrag per week voorzien van een pakket met verse biologische groenten. Het groentepakket is altijd seizoensgebonden, zoveel mogelijk van eigen teelt en zal wekelijks varieren in samenstelling. Op deze manier draagt u bij aan uw eigen gezondheid, een gezonde leefomgeving en heeft u voor een mooie prijs verse kwaliteitsproducten in huis.
In het voorjaar van 2017 gaat De Warmoezerij van start, zodat nog hetzelfde seizoen de eerste verse groenten kunnen worden geoogst!

"Onze wortels liggen in de natuur"

Écht Vers

De allerbeste biologische groenten,  vers van het land. Met aandacht geteeld en vol van smaak, dat is 100% puur en dat proef je!

Uit Zwolle

Alle producten worden bij jou om de hoek geteeld. Zie je ze al groeien? Je koopt direct van de boer(in).. hoe dichter bij de oorsprong, hoe gezonder

Ken je boer(in)

Kom langs op de boerderij en maak kennis met de boer(in) die zichtbaar van haar werk houdt en je groenten met liefde teelt

"Alle groenten worden met liefde en op biologische wijze geteeld en dat proef je!"

Waarom een eigen groentepakket?

Een groentepakket is een verbintenis tussen jou en je lokale boer(in). Jouw ondersteuning helpt de tuinderij om beter te groeien en op gezonde, eerlijke wijze biologische gewassen te verbouwen. Op die manier ontstaat een win-win situatie voor beiden! De inhoud van het pakket danst mee met de seizoenen. Dat betekent: een divers aanbod, altijd vers en altijd verrassend. Echte groenten, met smaak.

Voordelen van een groentepakket

Koop rechtstreeks van de bron en betaal een eerlijke prijs! Elke week een pakket vol met heerlijke verse biologische groenten bij jou uit de buurt. Een mooie kans om nieuwe seizoens-groenten uit te proberen, die je niet zo snel in de supermarkt tegenkomt. Plus je levert een concrete bijdrage aan gezonde lokale landbouw.

Voordelen voor de boer(in)

Financiële ondersteuning voor de boer(in) door middel van gegarandeerde inkomsten en afzetzekerheid, waardoor er nauwkeuriger gepland kan worden wat leidt tot minder voedselverspilling. 

Kortom

Een geweldige manier om met de seizoenen mee te leren eten en te koken of je culinaire horizon te verbreden. En je te voeden met smaakvolle, gezonde verse groenten van dichtbij!
Odoo - Sample 1 for three columns

Voor een vast bedrag per maand staat er wekelijks een vers groentepakket voor je klaar op boerderij StadsZicht van Boer Pelleboer

Odoo - Sample 2 for three columns

Nee hoor, je koopt een groentepakket die bestaat uit verse seizoensgebonden groenten die lokaal worden geteeld. Op deze manier koop je rechtstreeks van de bron en kunnen wij een groentepakket aanbieden tegen een eerlijke prijs!

Odoo - Sample 3 for three columns

Kom eens gezellig langs en zie hoe we bij De Warmoezerij terug gaan naar de oorsprong; met zorg voor mens, dier en natuur. Je bent van harte welkom op de natuurboederij om zelf met eigen ogen te zien en te beleven. Zo blijft het niet alleen bij een verhaal...

***

Over boerin Madeleen

" Als docher van twee leraren in de Nederlandse taal, ben ik niet opgegroeid in de landbouw. Eigenwijs ben ik rond mijn 18e jaar gaan rondreizen in Frankrijk. In deze reis kwam ik, voor het eerst, in aanraking met het verbouwen van voedsel. Dit trok mij zo aan, dat ik toen ik terugkwam, de beslissing heb genomen om de vier jarige voltijd-opleiding aan de Warmonderhof (Biologisch Dynamische Landbouw) te volgen. 

Inmiddels zijn we 11 jaar, heel veel groenten, genoeg ervaringen, een heleboel boerderij-bezoeken en conferenties in verschillende landen over heel de wereld verder en is de landbouw niet meer weg te denken uit mijn leven. Goed en wel afgestudeerd in de tuinbouw-richting ben ik met omzeilingen in 2011 een seizoen gaan werken op een zeilboot in de Nederlandse vaar-wateren, tot de landbouw me weer begon te roepen. 

Dit keer riep het me naar Noord-Amerika toe. Aldaar heb ik gewerkt op een van de eerste en grootste CSA-bedrijven van de VS (1100 families per week een groentepakket, van puur eigen teelt), om daarna een New-Yorkse winter door te brengen op een biologische tuinderij gespecialiseerd in het (ongestookt) telen van gewassen in gemiddeld -15*C.

 
Door naar Canada, waar ik twee seizoenen lang een kleinschalige biologische tuinderij heb gerund op een heel klein eiland (21km2) ergens tussen Vancouver en Vancouver Island in, aan de andere kant van de wereld. 

Inmiddels weer terug in het land waar de beste boeren vandaan komen en waar ik alles heb geleerd, Nederland. Na twee jaar hier gewerkt te hebben op een 9 ha Biologisch-Dynamische tuinderij bij Apeldoorn in de buurt, ben ik erg enthousiast om dit seizoen op boerderij Stadszicht met de Warmoezerij te kunnen beginnen en vol enthousiasme lekkere en gezonde groenten voor de Zwollenaren te mogen telen!
"

***

Odoo text and image block

Meer info groentepakketten.

Hoe werkt het?

Door een pakket te af te nemen verbind je je met het bedrijf en zeg je toe lid van de Warmoezerij te worden voor tenminste één teelt-seizoen lang (24 weken). Op deze wijze maak je het verloop mee van een groei-seizoen met alle gewassen die daarbij horen. Het seizoen loopt van 19 mei tot 27 oktober. Wekelijks een pakket vol met verse groenten direct van de boerderij.

Wat kan je verwachten?

Het pakket wordt op de eerste plaats goed gevuld met groenten van het eigen bedrijf. Mocht dit niet toereikend zijn dan wordt dit aangevuld met groenten die leverbaar zijn van andere biologische groentetelers in de omgeving. Er wordt gestreefd naar zoveel mogelijk variatie in het pakket. Dit hangt samen met de natuur- en weersomstandigheden die niet altijd voorspelbaar zijn en waar we in mee bewegen.  
De groenten worden wekelijks vergezeld met een recept ter inspiratie en af en toe een nieuwsbriefje over het reilen en zeilen op de tuin. Dit ontvangt u digitaal per email. Ook kunt dit terugvinden op de website.
In het vroege voorjaar zal de inhoud van een pakket vooral voorzien zijn van lichtere groenten en veel bladgewassen. Naarmate het seizoen vordert zal het meer gevuld zijn met vruchtgewassen die de zomer accentueren, om vervolgens te veranderen in het najaar naar meer bewaar-achtige groenten. Bladgewassen zoals sla blijven een vast item door de weken heen.

Hoe komt een groentepakket in je bezit?

Het pakket-inhoud staat wekelijks vers geoogst voor je klaar op de boerderij. Het afhaalmoment is op de vrijdagen tussen 14:00 en 20:00 in de boerderij-winkel op locatie Stadszicht. Met de eerste ophaaldag van het seizoen op vrijdag 19 mei 2017.
Alle groenten die die week de inhoud van het pakket vormen, zijn per gewas verdeeld over kisten. Op een bord staat de inhoud van het pakket van jouw keuze (Warmoes Royaal/Warmoesje) voor jou genoteerd. Aan jou om de hoeveelheid groenten die je toebehoord uit de kisten te halen en mee terug naar huis te nemen om van te genieten.  Hiervoor kun je de linnen Warmoezerij-tas gebruiken, waarvoor wij een eenmalige bijdrage van € 5,- vragen aan het begin van het seizoen. Deze tas ligt voor je klaar op de boerderij op vrijdag 19 mei, de eerste afhaal gelegenheid. 
Voordeel van het ophalen op de boerderij is dat er ook een ruil-kist staat. Mochten er groenten tussen zitten die je echt niet lekker vindt kun je die hier omwisselen. Of bijvoorbeeld laten liggen voor een ander die er plezier van gaat hebben. 
We werken er aan om in toekomst paketten te gaan bezorgen op afhaalpunten bij u in de buurt. Heeft u ideeen of wilt u zelf afhaalpunt worden? Laat het ons weten!

Soorten pakketten en extra opties

De Warmoezerij levert twee soorten paketten: Warmoes Royaal en het Warmoesje.
Warmoes Royaal is een riant groente-pakket. Mocht je verwachtten dat de inhoud van een Warmoes Royaal teveel voor jou of je gezin gaat zijn, dan kun je ook de optie overwegen om het pakket samen met iemand te delen. Misschien is je buurman, kennis, vriend(in) wel geinteresseerd? Je kunt afspreken de Warmoes Royaal om de week op te halen op de boerderij of om per week de inhoud te verdelen. 
Mocht je niemand kunnen vinden, dan hebben wij ook een tweede kleiner groentepakket: het Warmoesje. Speciaal voor de kleinere gezinnen/ eters. Kosten hiervan liggen gemiddeld iets hoger gezien de bijkomstigheden van extra administratie etc. Dus de voordeligste optie bijft het pakket Warmoes Royaal. 
Gaat u op vakantie in de zomer dan kunt u het pakket eenmalig tijdelijk stopzetten voor een maximale periode van vier weken aaneengesloten. Gelieve dit minstens 10 dagen van te voren door te geven, zo hebben wij de tijd om dit te verwerken.
Wel geven wij er de voorkeur aan dat het pakket voor die periode niet wordt stopgezet maar wordt door gegeven aan bijvoorbeeld vrienden of familie. Een mooie kans om het pakket te ontdekken. Omdat wij dit willen stimuleren wordt bij wijze van kennismaking op deze periode een korting van 10% gegeven aan degene die het pakket op komt halen. 

Hoe doe ik mee?

Klik hier en stuur het ingevulde formulier naar ons terug! Je krijgt een bevestiging per email.

Hoe betaal ik?

Warmoes Royaal heeft een vaste prijs van € 16,- per week. Het Warmoesje heeft een vaste prijs van € 10,- per week. 
U betaald vier-wekelijks vooruit. Dat wil zeggen, via automatische incasso wordt in week 1 van het pakket ter waarde van 4 paketten van uw rekeningen afgeschreven. Hiervoor heeft u het machtigingsformulier ingevuld. 
U kunt er ook voor kiezen het gehele bedrag in een keer over te maken. Dan geniet u van een korting van 5%.

Vind u een introducee dan krijgt u een korting van 10% over de gehele pakketprijs (24 weken). ​

Winter abonnement

We onderzoeken de mogelijkheid om de paketten gedurende de winter door te blijven leveren, mocht hier genoeg animo voor zijn. Bent u hierin geinteresseerd dan horen we het graag! Tegen het einde van het teelt-seizoen zullen we een mailtje naar u sturen met meer informatie hierover. 

Adresgegevens De Warmoezerij op boederij StadsZicht

Hasselterdijk 43a te Zwolle. 

LEES ALTIJD ONZE kleine LETTERTJES

LET OP: Je krijgt bij Boer Pelleboer alleen 100% biologische groenten, alle producten zijn gifvrij en bevatten geen onnodige toevoegingen. Ook gebruiken we géén bestrijdingsmiddelen of kunstmest, dit krijg je er dus niet bij. Volgens Boer Pelleboer zit in 100% biologische producten namelijk al meer dan genoeg..

~ Klik hier en meld je aan! ~

.

DE WARMOEZERIJ  

biologische groenten aan de rand van Stadshagen

"Groenten zoals groenten bedoeld zijn"